Újra hosszabb időre távol voltam és rengeteg tapasztalattal lettem gazdagabb. Amikor az ember – mégiscsak nevezzük fogyókúrának -, arra adja a fejét, hogy majd a számtalan munkával eltöltött óra mellett lesz ideje beszerezni a zöldségeket, gyümölcsöket, és az orvos által előírt ételeket, ezt hamar felejtse el. Egyszerű az ok: a külvilág nem arra rendezkedett be, hogy van közöttük néhány inzulin rezisztens. Az étteremből kinéznek, ha olyan ételt rendelsz, az eseményen, konferencián vagy egyéb helyeken pogácsa áradat van, amiből ugye nem lehet enni. Így marad a koplalás. Már, ha nem készülünk föl előre. Egy darab körtének, almának, szilvának, narancsnak mindig jut hely a táskában. Jómagam sárgarépát is ettem nyersen, volt, hogy grapefruitot facsartam, gyömbért reszeltem egy kis fokhagymával. Ezt érdemes este fogyasztani, mert a napi lehelet szagmérő, olykor kiakadhat beszélgetőpartnereinknél. Kutatom, keresem az újabb ételeket, és miután itt a tavasz, egyre szélesebb a paletta. Gyümölcsre föl!